Indul a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöki posztjáért Szujó Zoltán

Megpályázza a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöki tisztségét Szujó Zoltán. Az ismert sportújságíró, sportriporter az Origóhoz eljuttatott közleményében azt írja: új korszakot nyitna a magyar autósportban.

„Elsőre talán furcsán hangzik: az autóversenyeket nem mindig a leggyorsabb pilóták nyerik meg. Az autósport világában eltöltött több, mint húsz év alatt megtanultam, hogy tartós sikert csak az tud elérni, aki csapatával együtt a leggyorsabban reagál a váratlan helyzetekre, az egyik pillanatról a másikra megváltozó körülményekre. A minket körülvevő világ márpedig soha nem látott sebességgel változik. Nap nap után merülnek fel olyan, eddig nem tapasztalt kihívások, amelyek leküzdésére már nem alkalmasak a régi, megszokott módszerek. A megújulás a hazai autósportot összefogó és szervező szövetségben, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetségben sem halogatható tovább. Ezért úgy döntöttem, elindulok az MNASZ elnöki tisztségéért” – írja közleményében Szujó Zoltán. 

A népszerű autósportos szakkommentátor, tévés újságírós úgy tervezi, hogy tapasztalatával, tudásával, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerével stabil alapokra helyezné a hazai autósportot, és szeretné megvalósítani a munkatársaival elkészített sportágfejlesztési stratégiát. 

„A legsürgetőbb feladat a szövetség működésének átalakítása, a tiszta, átlátható viszonyok megteremtése. Ez alapfeltétele annak, hogy biztosíthassuk azokat a forrásokat, amelyeket utánpótlásképzésre, pályázati rendszerek kidolgozására, a hazai autóversenyek biztonságos lebonyolítására, vagy szakemberek képzésére fordíthatunk. Célom egy modern sportági szakszövetség kialakítása, amely mindenben megfelel a 21. századi elvárásoknak. Gazdaságilag és társadalmilag is fenntartható módon, transzparensen működik, kooperál a tagszervezetekkel, ápolja a kapcsolatokat a nemzetközi szövetséggel, társszervezetekkel, az autóipar és autósport meghatározó szereplőivel. Az MNASZ közgyűléséig több találkozót is szervezek a hazai autósportélet vidéki fellegvárainak számító városokban és Budapesten, ahol személyesen mutatom be stratégiánk legfontosabb elemeit. Megválasztásom esetén az alábbi szellemben dolgozom minden egyes nap: „A minőségi autósport szolgálatában tisztán, átláthatóan.” – zárul a közlemény.

Az MNASZ tisztújító közgyűlését december elsején tartják.

Forrás : https://www.origo.hu/sport/loero/20221110-szujo-zoltan-megpalyazza-a-magyar-nemzeti-autosport-szovetseg-elnoki-posztjat.html